Από τον Φουρφουρά στο Σάμερχιλλ

Κινηματογραφικό οδοιπορικό  για την  ελευθεριακή παιδεία

Το Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140) σας προσκαλεί την Παρασκευή 16/2 στις 18.30 στην βίντεο προβολή /συζήτηση για το ντοκιμαντέρ “απο το Φουρφουρά στο Σάμερχιλλ” του Βαγγέλη Βλαχάκη με θέμα την ελευθεριακή παιδεία. “Πώς κάνουμε τα παιδιά ορατά μέσα σε ένα σχολικό περιβάλλον; Έχουμε τα ίδια δικαιώματα όταν είμαστε ανήλικοι; Πού βρίσκεται η ελευθερία της παιδικής ηλικίας”; Δεν παρέχουμε τις απαντήσεις, αλλά ανοίγουμε το διάλογο για να τις εξερευνήσουμε… Με αφορμή την παρουσίαση του έργου σε εξέλιξη που βασίζεται στο κινηματογραφικό μας οδοιπορικό, ανιχνεύουμε την έννοια της ελευθεριακής παιδείας.

Ένα ντοκιμαντέρ σε ύφος ταινίας «δρόμου» για τη γνώση και την περιπέτεια της μάθησης, εκτός κατεστημένων δομών και αναλυτικών προγραμμάτων. Μια ταινία ντοκιμαντέρ με κύριο θεματικό άξονα τις εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης, την ελευθερία της επιλογής και τα δημοκρατικά σχολεία. Θα γίνει σύντομη προβολή αμοντάριστου οπτικοακουστικου υλικού και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση”

Η ταινια είναι αυτοχρηματοδοτούμενη που σημαίνει οτι οι χρηματικοί πόροι που απαιτούνται προέρχονται απο το εν δυνάμει μελλοντικό της κοινό. Με αυτον τον τρόπο επιτεύχθηκε το πρώτο της σκέλος και με τον ίδιο τρόπο θα επιδιώξουμε να ολοκληρωθεί.
Για το σκοπό αυτό θα υπάρχει στο χώρο της εκδήλωσης ειδικό κουτί ελεύθερης συνεισφοράς. Για όποιον δεν μπορέσει αν παρεβρεθεί στην εκδήλωση αλλά επιθυμεί να ενισχύσει τους δημιουργούς για την ολοκλήρωση της, υπάρχει δυνατότητα για online πληρωμή στο παρακάτω link:
https://apotonfourfourastosummerhill.wordpress.com/συμμετοχική-χρηματοδότηση-crowdfunding/