Αυτοσχεδιασμός, σύγχρονος χορός και baroque μουσική

Σε αυτό το εργαστήριο «η αφηγηματικότητα της μουσικής Βaroque μεταλλάσσεται και βρίσκει μια αντιστοιχία στην τέχνη του χορού».
Εργαλεία και έμπνευση μας το ομαδικό πνεύμα, το αυτοσχεδιαστικό στοιχείο καθώς και το στοιχείο της δομής που χαρακτηρίζει την
Βaroque μουσική. Θα προετοιμάσουμε το σώμα και το μυαλό μέσα από ασκήσεις αναπνοής, αφύπνισης του κέντρου, αναγνώρισης των μελών και διαχείρισης του βάρους. Χρησιμοποιώντας αυτοσχεδιαστικές συνθήκες θα αναζητήσουμε διαφορετικούς τρόπους μετακίνησης και επαφής στον χώρο και στον χρόνο μόνοι μας και μετά μαζί με τους άλλους. Θα ακούσουμε και θα προσπαθήσουμε να αναπνεύσουμε μαζί, θα παίξουμε με τον ρυθμό και με συγκεκριμένα μουσικά έργα.


Σε αυτή την συνάντηση χορευτές και μουσικοί κατοικούμε σε ένα κοινό σύμπαν. Ανάμεσα στη σιωπή και τον ο ήχο, την ακινησία και την κίνηση τί υπάρχει; Μήπως εκεί ακριβώς στις σχισμές μπορώ να δημιουργήσω;
Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον χορό και την μουσική, έχουν ισχυρό κίνητρο και περιέργεια, σε χορευτές και ηθοποιούς, σπουδαστές χορού και θεάτρου.

Έναρξη: 7 Μαίου
Χρόνος: Δευτέρα στις 20.00- 22.00 (7, 14, 21, 28 Μαίου )
Χώρος : Διεύθυνση: Σερβίων 8 (2ος Όροφος), Βοτανικός
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες/ Εγγραφές: manoukor@gmail.com , 6977415434 .
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ http://www.dentra.gr/gr/workshops-masterclasses/2017-2018/222-improvisation