Η φθινοπωρινή ισημερία

Ναι! Ήρθε το φθινόπωρο! Υπάρχει πιο ωραία εποχή;

Σιγά σιγά χαμηλώνει το φυσικό φως και να μπαίνουμε σε πιο ήσυχα μονοπάτια. Το Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος σας προσκαλεί, πριν αποτραβηχτείτε μέσα στη φωλιά σας, να δώσουμε ένα ραντεβού μαζί στην Ακαδημία Πλάτωνος για να γιορτάσουμε τον τρύγο και τη ζωή, να γιορτάσουμε ο ένας τον άλλον, η μία την άλλη, μαζί με τραγούδια, χορούς, ισσοροπίες και γλυκά σταφύλια.

Γύρισε πάλι
η ρόδα η μεγάλη
και ήρθε η ώρα
να συναντηθούμε ξανά τώρα.

Επιτέλους βρέχει, τα τρυγόνια και τα αηδόνια φεύγουν για την Αφρική, οι πάπιες και οι χήνες έρχονται από το βορρά. Βγαίνουν μανιτάρια, τρώμε κάστανα, μήλα, κολοκύθες, και η φύση παίρνει αυτό το μοναδικό χρυσοκόκκινο χρώμα.

Συγκεκριμένα, το Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος
σας προσκαλεί σε μία ολοήμερη γιορτή για την Φθινοπωρινή Ισημερία
11:00 πρωϊνή γιόγκα με την Αθήνα, επιστροφή στον εαυτό και συλλογικότητα. Πάρτε και ένα στρωματάκι

Στις 13:00 ο Κουρέας της Ακαδημίας – υποδεχόμαστε τη νέα εποχή φρέσκοι (όσοι είναι για κούρεμα ελάτε νωρίς προς αποφυγή απογοήτευσης, με πλυμένο μαλλί και πετσέτα). Ψαλίδα τέλος!

12:00 – 16:00 Τα Τρυγοπατήματα
Οι ομάδες της ΠΕΡΠΕΡΟΥΝΑΣ και της ΑΝΙΜΑ σας προσκαλούν σε μια αυθεντικά τρελή διασκέδαση, πατώντας τα σταφύλια για να βγάλουμε μούστο και να φτιάξουμε μουσταλευριές. Να γεμίσουμε το βαρελάκι μας για να φτιάξουμε γλυκόπιοτο κρασί και να συμμετάσχουμε στους χορούς και τα τραγούδια ολημερίς μέχρι το βράδυ. Θα έχουμε μουσικούς και την χορωδία της Περπερούνας με την Αυγερινή Γάτση. . .

18:00-19:00  Μάθημα Πρωτόγονης Έκφρασης
Η Πρωτόγονη Έκφραση είναι ένας δυναμικός συλλογικός χορός ο οποίος χτίζεται πάνω στους «πρωτογενείς» ρυθμούς, (τον παλμό της καρδιάς και την αναπνοή), προτείνει απλές συμβολικές κινήσεις που μας εκφράζουν, και μας καλεί σε μια ευχάριστη εμπειρία συνάντησης με τις «ρίζες» μας, τον εαυτό, την ομάδα και την επιθυμία μας για παιχνίδι και δημιουργία. Το μάθημα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική (κρουστά).

19:00 – 20:00 Καθώς ο ήλιος δύει, αποχαιρετούμε το καλοκαίρι με μία στιγμή συγκέντρωσης για την ισημερία.

Την εκδήλωση θα συνοδεύουν εργαστήρια για ισημερινές αν-ισσορροπίες, στεφάνια, κορδέλες, και οι πιο νόστιμες ψητές φθινοπωρινές κολοκύθες που έχετε δοκιμάσει ποτέ από την μία και μοναδική κουζίνα του Καφενείου.

11082618_1021067974574330_1921497061894216889_n

Η ισημερία λοιπόν, συμβαίνει δύο φορές τον χρόνο, όταν ο άξονας της γης ευθυγραμμίζεται παράλληλα και σε ορθή γωνία με τον άξονα του ηλίου. Στη συγκεκριμένη στιγμή ο Ήλιος βρίσκεται σε ευθεία με το κατακόρυφο ισημερινό της γης, με αποτέλεσμα η νύχτα και η ημέρα να έχουν ίση διάρκεια σε οποιοδήποτε σημείο της γήινης επιφάνειας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας.