Βαλκανικές ταινίες στην στέγη του Συν Αθηνά

Η Βαρβάκειος Αγορά γίνεται ανοιχτό σινεμά

Ο οργανισμός Balkans Beyond Borders σε συνεργασία με το συνΑθηνά του Δήμος Αθηναίων απλώνει πανί και μετατρέπει την πλατεία της Βαρβακείου Αγοράς σε ανοιχτό σινεμά, έχοντας ως θέμα το αστικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούμαστε να ζήσουμε! Το ΒΒΒ φέρνει ταινίες νέων καλλιτεχνών από τα Βαλκάνια στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 5 Νοεμβρίου από τις 8.00 μέχρι τις 9.30 το βράδυ, στη στέγη του συνΑθηνά επί της οδού Αθηνάς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιλογή ταινιών από το 6ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του οργανισμού Balkans Beyond Borders το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2015 και είχε ως τίτλο: Living in… “City-mmetry”, γεωμετρικές αναπαραστάσεις και αστικό πεδίο. Νέοι δημιουργοί από τα Βαλκάνια αποτυπώνουν μέσα από το φακό τους τη ζωή στην πόλη, δίνοντας μια γεωμετρική διάσταση συμμετρίας.

Οι ταινίες που θα προβληθούν:

Gokalp Gonen (Τουρκία) – Golden Shot (2015) – 8min
Γιάννης Καρύδας (Ελλάδα) – Seven Steps (2014) – 9min
Hristo Simeonov (Βουλγαρία) – Enemies (2015) – 21min
Στέλιος Μωραϊτίδης (Ελλάδα) – thafma (2015) – 21min
Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη (Ελλάδα) – Washingtonia (2014) – 24min
Ana Sabolić (Κροατία) – Get lost please (2015) – 5min

Το ΒΒΒ Short Film Festival είναι ένα θεματικό φεστιβάλ που κάθε χρόνο ταξιδεύει και σε μια διαφορετική πόλη των Βαλκανίων προάγοντας το έργο των νέων καλλιτεχνών της περιοχής. Περισσότερες πληροφορίες στο www.balkansbeyondborders.eu

Είσοδος ελεύθερη
στέγη συνΑθηνά | Αθηνάς 55, Αθήνα
Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016 | Ώρα έναρξης: 20:00

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας.