Κάρτες σαν μικρά έργα τέχνης

Οι ευχές έχουν σχήμα, χρώμα και αισθητική!

Η Ελένη Πολυματίδου είναι μια καλλιτέχνιδα που φιλοτεχνεί διαφορετικά έργα τέχνης. Ευχετήριες κάρτες για όλες τις περιστάσεις φτιαγμένες με χάντρες, κορδέλες, κοχύλια, αλλά κυρίως με μεράκι, αισθητική, με ρομαντική διάθεση και πολλή έμπνευση. Τις ευχετήριες κάρτες της Ελένης μπορείτε να τις βρείτε στην τρίτη ατομική της έκθεση που θα γίνει στον εκθεσιακό χώρο του Δημαρχείου Περιστερίου από τις 25 Μάρτη – 3 Απρίλη καθημερινά.

Από πότε ασχολείσαι με την δημιουργία χειροποίητων ευχετήριων καρτών;

Ξεκίνησα το 2007.

Πώς προέκυψε αυτή η ασχολία αφού είσαι καθηγήτρια αγγλικών;

Είναι και αυτή μια πτυχή του εαυτού μου. Από παιδί μου άρεσαν  τα καλλιτεχνικά- καταπιανόμουν με διάφορα. Οπότε μέσα μου το ήξερα ότι κάποια στιγμή στη ζωή μου θα ασχοληθώ ενεργά, όπως και έγινε. Ξεκίνησε ως hobby η χειροτεχνία αλλά πλέον- μαζί με την διδασκαλία – είναι και αυτή δουλειά μου.

Τι μπορεί να είναι έμπνευση για σένα για να δημιουργήσεις μια μοναδική κάρτα;

Τα πάντα. Η φύση, μια εικόνα που θα δω στο δρόμο, στο διαδίκτυο ή μέσα σ’ ένα βιβλίο. Πάνω στη συζήτηση με συγγενείς και φίλους, συνήθως μου προκύπτουν ιδέες για νέα σχέδια. Η’ όταν κάποιος μου έρχεται με κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του και θέλει να του φτιάξω μια κάρτα. Αυτό απογειώνει την φαντασία μου! Γενικώς είμαι ανοιχτή στα ερεθίσματα οπότε η έμπνευσή μου ανανεώνεται συνεχώς.

Πόσο καιρό μπορεί να χρειαστεί για να φτιάξεις μια κάρτα; Ποιές είναι οι δυσκολίες;

Μπορεί να χρειαστώ από 20 λεπτά μέχρι 1 ώρα. Αναλόγως το μέγεθος και την σύνθεση πάνω στην κάρτα. Δεν υπάρχει κάτι που να με δυσκολεύει ιδιαιτέρως- πέραν της τελειομανίας μου για το αποτέλεσμα και ότι μπορεί να μην βρίσκω πάντα τα χαρτόνια και γενικώς τα υλικά που θέλω, όπως τα έβρισκα παλαιότερα- προ κρίσης δηλαδή.

Συνήθως τι υλικά χρησιμοποιείς;

Η γκάμα είναι μεγάλη. Ό,τι μπορείς να φανταστείς! Από υφάσματα, κορδέλες χάντρες και κουμπιά μέχρι οδοντογλυφίδες, κοχύλια, ξύλινα αντικείμενα, παραμάνες και πολλά άλλα.

Πόσες έχεις δημιουργήσει μέχρι στιγμής; Ποιά είναι η αγαπημένη σου;

Αν περιμένεις να σου πω συγκεκριμένο αριθμό, σκεπτόμενη τα 10 χρόνια που φτιάχνω κάρτες, θα χαθούμε μάλλον στο μέτρημα! Σίγουρα είναι πάρα πολλές. Όσον αφορά την αγαπημένη μου, είναι πολλά τα σχέδια που μου αρέσουν. Τώρα αν έπρεπε να διαλέξω αυστηρά μία, θα σου έλεγα τα love birds (τα πιτσουνάκια μου) που είναι εμπνευσμένα από τα καλώδια της ΔΕΗ που ερωτοτροπούν τα περιστέρια. Μου αρέσουν πολύ και σαν εικόνα όταν τα βλέπω.

Elenis Handmade Greeting Cards:

site: http://epolymatidou.wixsite.com/elenishandmadecards

facebook: https://www.facebook.com/ElenisHandmadeCards

instagram: https://www.instagram.com/elenishandmadecards/