Διαιρεμένες Μνήμες

Thesswiki workshop

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης “Διαιρεμένες Μνήμες 1940-1950. Ανάμεσα στην Ιστορία και το Βιώμα” του Goethe-Institut Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο Βικιπαίδειας και Editathon στην αίθουσα Βιβλιοθήκης του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
Το σεμινάριο αποτελεί μέρος του Thesswiki, μίας δράσης που ξεκίνησε το 2015 υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και υλοποιήθηκε από την PostScriptum, σε συνεργασία με την ΕΕΛ/ΛΑΚ και την Ελληνική Κοινότητα Χρηστών της Βικιπαίδειας.

Αυτή τη φορά το Thesswiki λειτουργεί ως ένα εργαλείο μελέτης των πολιτιστικών ζυμώσεων και εικαστικών τάσεων κατά την περίοδο της Κατοχής και του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα. Πολίτες και φίλοι της πόλης θα συγκεντρωθούν για να δημιουργήσουν και να επιμεληθούν λήμματα που αφορούν στην περίοδο μεταξύ 1940-1950 με υλικό από τις συλλογές του Μουσείου συμβάλλοντας έτσι στη διάδοση και τον εμπλουτισμό του περιεχομένου για την εν λόγω περίοδο.

Το Thesswiki σας καλεί να εξοπλιστείτε με τους φορητούς υπολογιστές, ακόμα και τα tablet σας και γίνετε και εσείς μέλος της ομάδας. Κάθε νέα συνεισφορά είναι ένα μικρό και σημαντικό βήμα προς τον εμπλουτισμό του πολιτιστικού περιεχομένου για την πόλη.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας.