“Δολοφονικά αμαξίδια”

Μια άκρως διασκεδαστική μαύρη κωμωδία δράσης

Τα “Δολοφονικά αμαξίδια” (Kills on wheels) του Ατίλα Τιλ, η ταινία που κέρδισε το Χρυσό Αλέξανδρο, το μεγάλο βραβείο στο φετινό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, έρχεται στους κινηματογράφους στις 2 Φεβρουαρίου σε διανομή Filmcenter Τριανόν.Η ταινία κάνει ταυτόχρονη έξοδο στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά, ενώ προγραμματίζονται προβολές και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. 

Ο πρώην πυροσβέστης Ρουπάζοφ, που μένει παράλυτος από ατύχημα, βγαίνει από τη φυλακή και πηγαίνει σε ένα κέντρο αποκατάστασης. Εκεί, συναντά τον 20χρονο Ζολί και τον καλύτερό του φίλο Μπάρμπα, χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, που φιλοδοξούν να γίνουν σχεδιαστές κόμικ. Η ανορθόδοξη συμπεριφορά του Ρουπάζοφ εμπνέει τα δυο αγόρια να γευτούν στο έπακρο τη ζωή.

Σύντομα, ο Ρουπάζοφ θα τους παρασύρει στο σκοτεινό κόσμο του εγκλήματος, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον Ράντος, έναν αδίστακτο μαφιόζο. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται… Σ’ αυτή την αυθεντική κωμωδία δράσης, ο Ούγγρος σκηνοθέτης Ατίλα Τιλ επιχειρεί με χιούμορ και τρυφερότητα μια εξερεύνηση στις ζωές των πρωταγωνιστών που αγωνίζονται για πράγματα που οι μη ανάπηροι θεωρούν δεδομένα.

 

Σενάριο, Σκηνοθεσία: Attila Till   Διεύθυνση φωτογραφίας: Imre Juhász   Μοντάζ: Márton Gothár   Μουσική: Csaba Kalotás / Ήχος: Tamás Zányi / Σκηνογραφία: Márton Ágh   Παραγωγή: Judit Stalter / Laokoon Filmgroup   Ηθοποιοί: Zoltán Fenyvesi, Szabolcs Thuróczy, Ádám Fekete, Dr. Dusan Vitanovics,   Lídia Danis, Mónika Balsai