Δωρεάν εργαστήρια Φωτογραφίας και Βίντεο

Με απώτερο στόχο την κοινωνική ένταξη

Ένας τρόπος αντίληψης και κατανόησης των προσφύγων για την ένταξή τους στην Ελλάδα, είναι ο τρόπος ζωής ομοεθνών τους που ζουν πολλά χρόνια στην χώρα. Με απώτερο στόχο την κοινωνική ένταξη αλλά και την ανάπτυξη δεξιοτήτων στον Δημιουργικό Κλάδο, το Solomon ανακοινώνει την έναρξη του πρώτου Photo & Video Lab στο Πολυδύναμο Κέντρο Προσφύγων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Στο Photo & Video Lab πρόκειται να συμμετάσχουν 20 νέες και νέοι από διάφορες χώρες που κατοικούν στην Αθήνα εδώ και αρκετά χρόνια και τους ενώνει η αγάπη γύρω από την Φωτογραφία και το Βίντεο.

Οι συμμετέχοντες πρόκειται να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 4 μηνών, πραγματοποιώντας 2 μήνες θεωρίας της Φωτογραφίας και του Βίντεο και 2 μήνες πρακτικής στα online media του Solomon, το Solomon Magazine και το Solomon Screen.

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος, το Solomon και το Πολυδύναμο Κέντρο Προσφύγων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους εκπαιδευόμενους. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 12 Οκτωβρίου στην Αθήνα με το Πολυδύναμο Κέντρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να υποστηρίζει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία με την δωρεάν διάθεση του χώρου για την πραγματοποίηση των εργαστηρίων.
Οι συμμετοχές για το Photo & Video Lab έχουν κλείσει, παρ’ όλα αυτά για όσες και όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε μελλοντικά εργαστήρια γύρω από την Φωτογραφία και το Βίντεο, την Δημοσιογραφία ή την Επικοινωνία. Πληροφορίες στο  http://solomon.gr/lab/?lang=el