«Ένα Μουσείο στα μέτρα μου»

Τα μουσεία μέσα από περιηγήσεις, αφηγήσει ,προβολές

Το θέμα των φετινών εργαστηρίων είναι τα μουσεία του κόσμου. Μικρά και μεγάλα μουσεία, γνωστά και λιγότερο γνωστά. Μουσεία τέχνης, αρχαιολογικά, αλλά και άλλα πρωτότυπα, περίεργα και μοναδικά μουσεία. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν όλα αυτά τα μουσεία, να μάθουν για τα έργα τέχνης που υπάρχουν σε αυτά και χρονολογούνται από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας και να γνωρίσουν το έργο γνωστών, και όχι μόνο, καλλιτεχνών.

Τα μουσεία θα «έρθουν» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μέσα από περιηγήσεις, αφηγήσεις , προβολές, παιχνίδια ρόλων και κατασκευές.
Τα παιδιά θα.. φέρουν τα μουσεία στα μέτρα τους δημιουργώντας, με έναν ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο, τα δικά τους έργα, τις δικές τους εκθέσεις και τα δικά τους μουσεία με πολλά και διάφορα υλικά, φαντασία και παιχνίδι.

Στο μεταξύ, αναζητώντας τους θησαυρούς του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, θα κάνουμε μία περιήγηση  στους ορόφους του μουσείου συμμετέχοντας σ’ ένα κυνήγι θησαυρού. Όταν θα έχουμε  πια γνωρίσει αρκετά από τα εκθέματα και τα μυστικά τους, θα επιστρέψουμε στο εργαστήριο, όπου, χρησιμοποιώντας διάφορα εικαστικά υλικά, θα κατασκευάσουμε, σε ομάδες, τη δική μας εκδοχή ενός μουσείου με εκθέματα από τις συλλογές του Μουσείου.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης       Κυριακή 25/2, 11:30-13:30 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ  Νιόβη Σταυροπούλου
Εικαστικός-Art Therapist  

Θα τεθούν σκέψεις και ερωτήματα, όπως: 
• Πώς θα ήθελα να παρουσιάζονται τα εκθέματα; 
• Πώς, πού και γιατί  θα ήθελα να είναι αλλιώτικο ένα μουσείο;
• Πώς μπορούμε να δουλέψουμε όλοι μαζί ως ομάδα;
Τα παραπάνω θα απαντηθούν στις ομάδες μας, μέσω μιας  συλλογικής διαδικασίας, που αναπτύσσει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία.

Υ.Γ. Παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα και ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!