Εναέρια Ακροβατικά Πανιά για παιδιά!!!

Μαθήματα “Aerial Silks KIDS”

Την Τετάρτη 01/11/2017 στις 17.00 θα συναντηθούμε με τους μικρούς μας φίλους στο χώρο της AntiGravity Dance Lab, για την έναρξη του νέου μας παιδικού τμήματος “Aerial Silks KIDS”, ώστε να εισαχθούμε με τον σωστό τρόπο και την απαραίτητη εμπειρία στην εναέρια ακροβατική (και όχι μόνο) κινησιολογία από τη δασκάλα της σχολής Aggeliki Meli!
Τι είναι τα εναέρια ακροβατικά σε πανιά; Είναι μία εντελως νέα κινησιολογική εμπειρία στον κάθετο άξονα, πάνω και μαζί με τα ειδικά πανιά.
Τι μαθαίνουν τα παιδιά; Θα μάθουμε το σώμα μας καλύτερα, θα μάθουμε να περιστρεφόμαστε, να αναποδογυρίζουμε, να ανεβοκατεβαίνουμε, να στεκόμαστε και να κινούμαστε.
Σε τι με βοηθάει η εναέρια κίνηση;
Βοηθάει στην αντίληψη του σώματος, στην ισορροπία μου, στην ευλυγισία, στην ενδυνάμωση τόσο των μεγάλων μυικών ομάδων αλλά και σε άλλους μικρότερους ή μέχρι στιγμής άγνωστους μύες.

Σε τι διαφέρει από την γυμναστική ή τον χορό;
Μπορώ να γυμνάζομαι χωρίς αυτό να αποτελεί αυτοσκοπό, ενώ την ίδια στιγμή θέτω νέους προσωπικούς στόχους. Και κάθε φορά βρίσκω έναν νέο τρόπο να εκτονωθώ και όσο μαθαίνω περισσότερα, βρίσκω καινούρια εργαλεία έκφρασης, ώστε κάποια στιγμή να μπορέσω να χορέψω στον αέρα. Άλλοτε μισό μέτρο από το πάτωμα και άλλοτε 6 μέτρα!
Τι περιέχει το μάθημα;
Ένα καλό ζέσταμα από διάφορες κινησιολογικές τεχνικές, ενδυνάμωση για τη σωστή προφύλαξη μυών και αρθρώσεων, τεχνική στα πανιά, μικρές χορογραφίες, αποθεραπεία.
Δεν είχα καμία εμπειρία, είναι για μένα;
Στο μάθημα θα δουλέψουμε όλο το σώμα προοδευτικά σεβόμενοι τις αντοχές του. Η τεχνική είναι πολύ σημαντικό στάδιο στην εκπαίδευσή μας, οπότε πρέπει να αφιερώνουμε τον απαραίτητο χρόνο στην κατανόηση. Ο καθένας προσαρμόζει τις αντοχές του και μέσω των σωστών οδηγιών παίρνει τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να ξεκουράζεται, χωρίς όμως να κρυώνει ή να τραυματίζεται. Μέσω του μαθήματος γίνεται η απαραίτητη ενδυνάμωση, αλλά επίσης και με τη χρήση των πανιών προχωράμε σταδιακά στη σωστή φυσική κατάσταση του σώματος.

Η γραμματεία της σχολής μας είναι ανοιχτή από Δευτέρα έως Παρασκευή 18.00-21.30 για εγγραφές και πληροφορίες.