Επτά Mεσοφόρια

Η performance ποιητικά παλεύει με την ιδέα
μιας δυνατής και γεμάτης έμπνευση γυναίκα

Μία solo performance εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο της Bρετανής Mary Wollstonecraft – συγγραφέα, φιλόσοφο και υπέρμαχο των δικαιωμάτων των γυναικών, πρωτοπόρο φεμινίστρια, η οποία έζησε στα τέλη του 18ου αιώνα, διάσημη για το έργο της “Υπεράσπιση των δικαιωμάτων της γυναίκας”. Μέσα σε μια ώρα περίπου, βλέπουμε μία γυναίκα – ίσως τη Mary, ίσως μια γυναίκα σήμερα – να ρίχνει τον εαυτό της στα νερά του ποταμού Τάμεση και καθώς βουλιάζει, να καταδύεται σε μια πιο ουσιαστική κατανόηση της γυναικείας φύσης. Καθώς βυθίζεται αργά, την καταδιώκουν οράματα της Παρθένου Μαρίας, της Εύας, της Ινάννας και άλλων. Πάνω από τη γυναίκα διαγράφεται η παρουσία της Κόμισσας. Μια υπηρέτρια μπαινοβγαίνει πού και πού τακτοποιώντας τα πράγματα.

Η γυναίκα σταδιακά αφαιρεί όλα της τα μεσοφόρια, καθώς προετοιμάζεται να περάσει την 7η πύλη – τον κάτω κόσμο – και να συναντήσει τον εαυτό της. Η performance ποιητικά παλεύει με την ιδέα μιας δυνατής και γεμάτης έμπνευση γυναίκα, όπως η Mary Wollstonecraft, που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στη δημόσια εικόνα της ως είδωλο της εποχής και την περιθωριοποιημένη της ύπαρξη στα όρια της κοινής λογικής και της κοινωνίας. Δεν πρόκειται για μια ιστορική ή βιογραφική ακριβής προσέγγιση της ζωής της Wollstonecraft.

Η performance «7 μεσοφόρια» είναι ιδέα και δημιουργία της Judita Vivas, η οποία και την ερμηνεύει, σε σκηνοθεσία του John Britton. Για την δραματουργική επεξεργασία της performance μαζί τους εργάστηκε η Rosemary Klich. Ο σχεδιασμός των φωτισμών έγινε από τον Faith Austin. Η performance παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Canterbury Festival UΚ τον Οκτώβριο του 2016 και από τότε ακολουθεί διεθνή περιοδεία.

Παρασκευή στις 8:30 μ.μ. – 10 μ.μ.
Art Factory
Λαμίας 6, Ταύρος
ώρα 20:30, διάρκεια 1 ώρα
είσοδος: 10 ευρώ