Γειτονιές της Αθήνας σε VR

Τρεις γειτονιές της Αθήνας γίνονται virtual reality

Γκάζι, Κεραμεικός, Μεταξουργείο. Ετοιμαστείτε να εισχωρήσετε σε ένα σκηνοθετημένο περιβάλλον ηχητικής πραγματικότητας που θα ζωντανέψει δρόμους, διασταυρώσεις και εμπειρίες της πόλης στη Στέγη. Το Extended Reality Tour του Soundscapes Landscapes των Medea Electronique επανατοποθετεί στον χώρο το υλικό που συλλέχθηκε από την εξερεύνηση της περιοχής και το παρουσιάζει μέσα από προβολές βίντεο και VR stations. Πρόκειται για ένα performative installation, μια εμπειρία διευρυμένης πραγματικότητας, που ενεργοποιείται από την παρουσία και την κίνηση των επισκεπτών στον χώρο. Ετοιμαστείτε να εισχωρήσετε σε ένα σκηνοθετημένο περιβάλλον ηχητικής πραγματικότητας που θα ζωντανέψει δρόμους, διασταυρώσεις και εμπειρίες από τους δρόμους της Αθήνας στη Στέγη.

Σε κάθε σταθμό VR μπορείτε να ανακαλύψετε και να εξερευνήσετε μοναδικές και μυστικές γωνιές της πόλης, μέσα από τα μάτια των συμμετεχόντων καλλιτεχνών. Κάθε σταθμός προσφέρει διαφορετική θεματική και καλλιτεχνική προοπτική.

Η Στέγη παρουσιάζει από τον Ιούνιο του 2017 τον ηχητικό περίπατο των Medea Electronique, Soundscapes Landscapes / City Above – Life Below, στο Γκάζι, τον Κεραμεικό και το Μεταξουργείο (http://www.sgt.gr/gre/SPG1741). Καλλιτέχνες του ήχου και της εικόνας εξερεύνησαν και δημιούργησαν μια νέα μορφή καλλιτεχνικής ψηφιακής χαρτογράφησης της αθηναϊκής αυτής περιοχής. H οπτικοακουστική εγκατάσταση Soundscapes Landscapes / City Above – Life Below παρουσιάζεται παράλληλα με τον ηχητικό περίπατο, όπου αναπτύσσονται ηχητικές αφηγήσεις και περιπλανήσεις. Στον ηχητικό περίπατο, η πόλη αποτελεί τον καμβά της εμπειρίας, ενώ στην εγκατάσταση επιχειρείται η αντίστροφη προσέγγιση: η πόλη προσομοιώνεται στον εκθεσιακό χώρο της Στέγης.


Στον ηχητικό περίπατο αφηνόμαστε στη γοητεία της πόλης και του πραγματικού χρόνου, ενώ στην εγκατάσταση καλούμαστε να δομήσουμε μυθοπλασίες, να συμμετάσχουμε σε ένα σκηνοθετημένο περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, που κατευθύνει τον επισκέπτη στον χώρο, ζωντανεύοντας τους δρόμους, τα κτίρια, την καθημερινότητα και την υλικότητα της περιοχής.

2-11.2.2018
Στέγη – Εκθεσιακός χώρος | 16:00-21:00
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου