“Γερμανικά Ίχνη” στην Αθήνα

Περπατώντας στην κοινή ιστορία Ελλάδας και Γερμανίας

Ανακαλύπτοντας το αρχιτεκτονικό παρελθόν και την ιστορία της ελληνική πρωτεύουσας με το κινητό στο χέρι. Κάνοντας έναν περίπατο στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 18 Μαρτίου από τις 11 το πρωί από το Ινστιτούτο Γκαίτε θα εξερευνήσουμε τα κυριότερα σημεία της εφαρμογής «Γερμανικά Ίχνη». Ξεναγός  θα είναι ο δημοσιογράφος, με ειδίκευση σε αθηναϊκά θέματα Νίκος Βατόπουλος, που γνωρίζει καλά την πόλη και τα μυστικά της και θα εμπλουτίσει τις πληροφορίες της εφαρμογής.

Η εφαρμογή περιέχει συνολικά 63 σημεία ενδιαφέροντος (Points of Interests, POI) στην περιοχή των Αθηνών. Από αυτά επιλέξαμε ορισμένα στο κέντρο της πόλης για να τα επισκεφτούμε μαζί.  Με τη βοήθεια της εφαρμογής, θα ανακαλύψουμε περπατώντας τα γερμανικά ίχνη στην καρδιά της Αθήνας και θα επιχειρήσουμε μια πρώτη εισαγωγή στην κοινή ιστορία Ελλάδας και Γερμανίας, εστιάζοντας στην αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα και στην περίοδο της γερμανικής Κατοχής.

Στόχος είναι αυτή η ξενάγηση γνωριμίας να προσφέρει στον επισκέπτη μια πληρέστερη συνολική εικόνα για το ύφος και την ατμόσφαιρα της νεότερης Αθήνας, στρέφοντας το βλέμμα στις προσόψεις των κτιρίων της Αθήνας και την αλληλεπίδραση των ιστορικών περιόδων και των αντιφάσεων που συγκροτούν τη φυσιογνωμία της πόλης.

(Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα)