Η ελληνική βιντεοτέχνη ταξιδεύει στη Μαδρίτη!

Το Μηδέν σε διεθνές ψηφιακό φεστιβάλ

Μετά τη Μόσχα και την Τενερίφη, το Video Art Μηδέν ταξιδεύει στη Μαδρίτη, σε ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών της Ισπανίας, το Madatac, παρουσιάζοντας μια ενότητα έργων σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών. Το Madatac φέτος λαμβάνει χώρα στο πολιτιστικό κέντρο Conde Duque (12 Ιανουαρίου – 5 Φεβρουαρίου 2017), παρουσιάζοντας βιντεοπροβολές, ψηφιακές εγκαταστάσεις, εκθέσεις ψηφιακών έργων, οπτικοακουστικά events, συμπόσιο πολιτιστικής διαχείρισης και μια σειρά από αφιερώματα σε προσκεκλημένα φεστιβάλ, ομάδες και διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας, μεταξύ των οποίων και το Μηδέν.

Είναι η τρίτη φορά που το Μηδέν συνεργάζεται με το σημαντικό Ισπανικό φεστιβάλ, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός σταθερού δικτύου πολιτιστικών ανταλλαγών με άλλα διεθνή φεστιβάλ: το 2011 το Μηδέν παρουσίασε μια διεθνή ενότητα βιντεοτέχνης με τίτλο «This is War” στη Μαδρίτη (στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Reina Sofia) ενώ το 2012 παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ Μηδέν, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, μια επιλογή Ισπανών βιντεοκαλλιτεχνών σε επιμέλεια του Madatac.

Paradise lost. STOP. // επιμέλεια: Γιούλα Παπαδοπούλου     Διάρκεια: 1 ώρα
8 Έλληνες δημιουργοί σε μια ενότητα που διερευνά με συμβολικούς τρόπους τα όρια και τις μεταβολές της σύγχρονης πραγματικότητας.

Το Μηδέν είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός για τη διερεύνηση και την προώθηση της βιντεοτέχνης και ένα από τα πρώτα εξειδικευμένα διεθνή φεστιβάλ βιντεοτέχνης στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2005 από μια ανεξάρτητη ομάδα ελλήνων καλλιτεχνών με σκοπό να υποκινήσει τη δημιουργία πρωτότυπης βιντεοτέχνης, να βοηθήσει στη διάδοσή της και να αναπτύξει την έρευνά της.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιούλα Παπαδοπούλου & Μαργαρίτα Σταυράκη
Info: www.festivalmiden.gr || www.facebook.com/festivalmiden