“Ηρωική έξοδος” στην Κύθνο

Άρωμα Κυκλάδων στις 25 Μαρτίου

Όσοι επιθυμούν να περάσουν ένα τριήμερο από 24 μέχρι 26 Μαρτίου δίπλα στη θάλασσα και με άρωμα Κυκλάδων θα πρέπει να συμμετέχουν στην εκδρομή που διοργανώνεται στην Κύθνο. Πεζοπορία στην Δρυοπίδα με τα παραδοσιακά κεραμοσκεπή σπίτια εξαίρετης αρχιτεκτονικής,τις  παλιές εκκλησιές, τις όμορφες μικρές πλατείες γραφικά σοκάκια και καμάρες. Ο μοναδικός παραδοσιακός οικισμός στις Κυκλάδες χωρίς ούτε ένα μπαρ και ούτε ένα ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο Βυζαντινό και Λαογραφικό μουσείο και στο σπήλαιο Καταφύκι με πλούσιο διάκοσμο από σταλακτίτες.Αφετηρία από τη Δρυοπίδα πέρασμα από Λεύκες και Σπιτάρες (τα γραφεία διοίκησης της μεταλλευτικής εταιρίας που εκμεταλλευόταν τα μεταλλεία του νησιού τον προηγούμενο αιώνα) προς τα παλιά πλυσταριά Μαθιά. Πανοραμική μεταλλείου Κύθνου με κατεύθυνση από Μαθιά – Καλό Λιβάδι προς Κανάλα.

Σε περίπτωση που υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να περπατήσουν, μπορούν να κάνουν μια μικρή πορεία έως την πρώτη στάση, τα πλυσταριά του Μαθία και μετά να γυρίσουν στη Δριοπίδα. Διάρκεια πεζοπορίας, περίπου 3 ώρες.
Άφιξη στον οικισμό της Παναγίας της Κανάλας. Ξενάγηση και επίσκεψη στην Εκκλησία της Παναγίας της Κανάλας προστάτιδας του νησιού, κατόπιν προορισμός στον Μέριχα.
Την Κυριακή 26/03 αναχώρηση για Χώρα ή Μεσαριά, την πρωτεύουσα του νησιού με το έντονο κυκλαδίτικο χρώμα και την αυθεντική νησιώτικη ατμόσφαιρα, πεζοπορία για το παραδοσιακό λιμάνι των Λουτρών.  Είναι η περιοχή φημίζεται για τις ιαματικές πηγές της οι οποίες είναι οι μοναδικές των Κυκλάδων και βρίσκονται μέσα στο υδροθεραπευτήριο το οποίο κατασκευάστηκε από τον Όθωνα.
Το απόγευμα η εκδρομή θα ολοκληρωθεί και θα γίνει η επιστροφή στον Πειραιά

Δηλώσεις συμμετοχής ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ τηλ. 2102404100