«Ηχογεωγραφίες: Εξερευνώντας τους Ήχους της Πόλης»

Πειραματικές ηχητικές performances
«Ηχογεωγραφίες: Εξερευνώντας τους Ήχους της Πόλης», μια ηχητική έκθεση στο πλαίσιο των Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με θέμα ΠΟΛ(ε)ΙΣ (CITIES)
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Atopos cvc Βασίλης Ζηδιανάκης προσκαλεί τον επιμελητή ηχητικής τέχνης Andrew Spyrou να «καταλάβει» το κτίριο της Atopos cvc και να δημιουργήσει ένα τριήμερο πρόγραμμα επικεντρωμένο στην εξερεύνηση και την αξιοποίηση των ήχων της Αθήνας.

Οι πέντε συμμετέχοντες Αλέξανδρος Δρυμωνίτης, Alyssa Moxley, Antidröm, Delia Gonzalez και Kostadis έχουν αναλάβει την προετοιμασία πέντε νέων ηχητικών έργων χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηχογραφήσεις και ηχητικά στοιχεία που συναντώνται σε ακτίνα 0.5 χιλ. γύρω από την Atopos cvc, στην περιοχή του Μεταξουργείου. Παράλληλα με την ηχητική έκθεση και το workshop, το βράδυ της 23ης Σεπτεμβρίου οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν πειραματικές ηχητικές performances εμπνευσμένες από τις ηχογραφήσεις και τις ακουστικές εμπειρίες τους από την περιοχή.
Ο Spyrou σημειώνει στο κείμενό του: «Σε μια πόλη τόσο πλούσια οπτικά, μπορεί εύκολα να παραμεληθεί η ακρόαση ως πράξη, η δημιουργία ενός ακόμα αισθητήριου στρώματος μέσω του οποίου μπορούμε να κατανοήσουμε και να εκτιμήσουμε το περιβάλλον μας».
Διάρκεια // 22-24 Σεπτεμβρίου 2017
ATOPOS CVC // Σαλαμίνος 72 // Μεταξουργείο // Αθήνα // Ελλάδα (κοντινοί σταθμοί μετρό Κεραμεικός και Μεταξουργείο)       Είσοδος Ελεύθερη