Η κλασική μουσική συναντά πανέμορφα μέρη της Λέσβου!

Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Ξεκινούν στις 9 Αυγούστου οι προφεστιβαλικές δραστηριότητες του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου. Μία ευκαιρία για του επισκέπτες και ακροατές του Φεστιβάλ να γνωρίσουν σημαντικά σημεία του νησιού αλλά και για τους κατοίκους του νησιού να γνωρίσουν την κλασική μουσική μέσα από το Φεστιβάλ κλασικής μουσικής του τόπου τους!
4 συναυλίες που συνδυάζουν την κλασική μουσική με την οινογνωσία, τα ιαματικά λουτρά, το ξακουστό απολιθωμένο δάσος και το σημαντικότερο ιερό του νησιού κατά την αρχαιότητα θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχα στο Οινοποιείο Μεθυμναίος (9.8), στα Θερμά Λουτρά της Γέρας (10.8), στο Σίγρι (12.8) και στο Ιερό του Μέσσου (13.8)

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ξενάγηση στο χώρο και συναυλία μουσικής δωματίου. Αυτή τη χρονιά συμμετέχουν οι μουσικοί του εκπαιδευτικού προγράμματος του Φεστιβάλ ΜΟ-TO Key, που πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο το χειμώνα, Αρτούρ Ρουζανόφσκυ, Βασίλυ Γκεράσσιμεζ καιΚυβέλη Ντέρκεν, εμθαθύνοντας έτσι τη σχέση τους με τους κατοίκους του νησιού, και ιδιαίτερα με τους νέους.  Οι δραστηριότητες (10, 12 & 13.08) πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ώρα έναρξης: 19:45, η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η μετακίνηση προς τα σημεία είναι δωρεάν και γίνεται με
λεωφορεία από διάφορα σημεία του νησιού.