Ιλλινόϊ

Ένα περιπατητικό έργο από δωμάτιο σε δωμάτιο

Μια άποψη του πρώτου serial killer για την ιστορία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής σε 2 εκδοχές. Το Ιλλινόι παρουσιάζει την τελευταία νύχτα του Xάουαρντ Χολμς στο ξενοδοχείο που είχε δημιουργήσει στο Σικάγο, γνωστό με το όνομα Murder Castle. To φθινόπωρο του 1895, Ο Χολμς επιστρέφει στο ξενοδοχείο για να τακτοποιήσει κάποιες τελευταίες υποθέσεις του και να επιστρέψει στην Φιλαδέλφεια όπου και συλλαμβάνεται, αρχικά με την κατηγορία της κλοπής αλόγων. Παράλληλα, στο ξενοδοχείο βρίσκεται και ο ντετέκτιβ που έχει αναλάβει την υπόθεσή του, προσπαθώντας να ανακαλύψει το πραγματικό μέγεθος της εγκληματικής φύσης του Χολμς.

Το έργο παρουσιάζεται σε δύο εκδοχές: στην εκδοχή Οι Γηγενείς βλέπουμε την ιστορία μέσα από την ματιά του προσωπικού του ξενοδοχείου και στην εκδοχή Οι Ξένοι μέσα από το πρίσμα των σημαντικών προσώπων της ζωής του Χολμς. Έτσι, το έργο αποκτά μια διττή υπόσταση, παρουσιάζοντας  τα γεγονότα που συμβάλλουν στην προσωπικότητα του Χολμς, αλλά και στην κατασκευή της κοινωνικής κατάστασης του αμερικάνικου λαού στις αρχές, σχεδόν, του 20ου αιώνα. Το έργο εξελίσσεται ως δύο παράλληλες ιστορίες, η πλοκή μοιράζεται σε δύο όψεις, οι πρωταγωνιστές κάθε ιστορίας διαφοροποιούνται και κάθε εκδοχή παρουσιάζεται με διαφορετικό θίασο μέσα στον κοινό τόπο, το ξενοδοχείο. Οι δύο εκδοχές παρουσιάζονται εναλλάξ μέρα παρά μέρα.

Για τις ανάγκες του έργου το θέατρο Rabbithole, καλλιτεχνικό σπίτι της ομάδας Νοσταλγία που αναλαμβάνει την παραγωγή αυτού του project, διαμορφώνεται ολόκληρο στο ξενοδοχείο του Χάουαρντ Χολμς, με δωμάτια, διαδρόμους και μυστικά περάσματα. Το Ιλλινόι είναι ένα περιπατητικό έργο όπου οι θεατές εισέρχονται σε γκρουπ, ακολουθώντας μια πορεία μέσα στο Κάστρο, και παρακολουθούν την ιστορία μέσα από σκηνές που διαδραματίζονται σε κάθε δωμάτιο.

ΣΚΗΝΙΚΑ: ΤΩΝΙΑ ΡΑΛΛΗ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ
HΧΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΛΥΤΡΟΚΑΠΗΣ
ΕΙΔΙΚΑ ΕΦΕ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΟΓΓΟΣ
ΒΙΝΤΕΟ TRAILER: THE VIP PHOTOGRAPHERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΑΡΙΑ ΤΟΥΛΤΣΑ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΔΕΛΑΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΙΔΗΡΟΥ: ΣΟΚΟΛ ΚΑΛΙΤΣΑΝΙ
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΝΑΤΑΣΑ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ ΟΜΑΔΑΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ
ΔΙΑΣΚΕΥΗ |ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΜΩΝΑΣ

Ώρες έναρξης ανά γκρουπ: κάθε μέρα εκτός Δευτέρας 21.15 – 21:30 – 21:45 – 22:00      Εκδοχή 1 [Οι Γηγενείς]: Τρίτη, Πέμπτη, ΣάββατοΕκδοχή 2
[
Οι Ξένοι]: Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή      Rabbithole, Γερμανικού 20, Μεταξουργείο     Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά