Κάτι Παράξενο

Μια αρμονική συστέγαση  διαφορετικών ποιητικών κόσμων

Ο Απόστολος Κίτσος και ο Μιχάλης Καλογεράκης, με συνοδοιπόρο τον Παντελή Καλογεράκη, παρουσιάζουν τα κομμάτια του δίσκου Κάτι Παράξενο που κυκλοφόρησε από τη Μικρή Άρκτο, κομμάτια από την προηγούμενη δισκογραφική τους πορεία αλλά και ανέκδοτα τραγούδια που ίσως συμπεριληφθούν σε κάποια μελλοντική δουλειά. Η μουσική παράσταση πλαισιώνεται από τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου που έχουν παίξει ρόλο κομβικής σημασίας στη διαμόρφωση της αισθητικής και της τεχνικής τους, από τον Μάνο Χατζιδάκι και τους Simon & Garfunkel έως τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Μίμη Πλέσσα.

Συνεργοί τους στο εγχείρημα είναι οι εξαιρετικοί μουσικοί Χάρης Σταυρακάκης στο πιάνο και το ακορντεόν και ο Αλέξης Στενάκης στο κλαρινέτο και το σαξόφωνο, ενώ τις ενορχηστρώσεις έχει αναλάβει ο Απόστολος Κίτσος. Ο κύκλος τραγουδιών Κάτι παράξενο (πέντε μελοποιημένα ποιήματα και δύο ορχηστρικές συνθέσεις), φέρνει τη μυρωδιά μιας ασυνήθιστης συνύπαρξης: ένας πολύ επιδέξια, καλά αρθρωμένος λυρισμός και μια εύθραυστη ευαισθησία, συγκατοικούν αρμονικά με μια σύγχρονη μουσική έκφραση και μια σημερινή ερμηνεία. Τίποτα δεν ξενίζει, τίποτα δε φαίνεται παράταιρο σ’ αυτή τη δισκογραφική δουλειά, παρά τη συστέγαση τόσο διαφορετικών ποιητικών κόσμων.

Ο Μιχάλης Καλογεράκης υπογράφει τη μελοποίηση των ποιημάτων του Μιχάλη Γκανά, της Αριστέας Παπαλεξάνδρου, του Αχιλλέα Παράσχου, του Νίκου Σαραντάκου και του Μάνου Χατζιδάκι σε έναν κύκλο τραγουδιών. Παρά τις διαφορετικές διαδρομές, αναφορές και ηλικίες των ποιητών, ο συνθέτης καταφέρνει να τους ενώσει σε μια ενιαία μουσική αφήγηση. Από την άλλη, ο Απόστολος Κίτσος, ο οποίος υπογράφει την ενορχήστρωση των τραγουδιών και την ερμηνεία τους.

 

Ποίηση: Μιχάλης Γκανάς, Αριστέα Παπαλεξάνδρου, Αχιλλέας Παράσχος, Νίκος Σαραντάκος, Μάνος Χατζιδάκις | Μουσική: Μιχάλης Καλογεράκης | Ερμηνεία: Απόστολος Κίτσος (στο τραγούδι Ερωτικό (Καληνύχτα) σε στίχους του Μάνου Χατζιδάκι, συμμετέχει η Έλλη Πασπαλά) | Ενορχήστρωση: Απόστολος Κίτσος | Παραγωγή: Μικρή Άρκτος (2017)

Διάρκεια: 120 λεπτά

Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018   21:30   10 €, 8 € (φοιτητικό), 5 € (κάρτα ανεργίας, ΣΕΗ) στο κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων