Μονοπάτι Σιδηροδρομικών – Φαράγγι Ασωπού

Μια διαφορετική διαδρομή

Την εποχή που κατασκευάστηκε η σιδηροδρομική γραμμή Κ.Τιθορέας – Λιανοκλαδίου (τέλη του 19ου αιώνα) και συγκεκριμένα το τμήμα μεταξύ των σταθμών Ασωπού και Τραχίνας, η μεταφορά των υλικών και των εργατών γίνονταν με τα ζώα και χρειάστηκε να κατασκευαστεί ειδικό μονοπάτι, παράλληλο με τη γραμμή. Το όνομά του διατηρείται έως και σήμερα ως “Μονοπάτι των Σιδηροδρομικών”.
Β.Δ : Α κατάλληλο και για αρχάριους
Distance : 11km
ASCENT : 307m
Ωρες Πορείας 5-6
Πόσιμο Νερό δεν υπάρχει
Η διαδρομή είναι διάρκειας 5-6 + / – ωρών (περίπου) θεωρείται εύκολη , μια καλή φυσική κατάσταση. Ο ρυθμός θα δίνεται από τον συντονιστή.

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017
06:00 πλατεία Kαραισκάκη (σταθμός μετρο μεταξουργείο), άμεση αναχώρηση.
06:10 στάση στην είσοδο του ΚΤΕΛ κηφισου,
06:30 στάση Κηφισιά, απέναντι από Λαϊνόπουλο, στην είσοδο της οδού Ιλισίων
Επιστροφή περί τις 9μμ
Χάρτης Πρόσβασης στην Πλατεία Καραισκακη και στις Στάσεις

Μeal & Dinner (ΦΑΓΗΤΟ)
Πάρτε μαζί σας σε τάπερακια το φαγητό σας και ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας και θα τα αφήσουμε στο πούλμαν ,και όταν επιστρέψουμε από την πεζοπορία μας θα τα καταναλώσουμε στην ύπαιθρο.Ωστόσο θα κάνουμε στάση για σνακ στην εθνική οδό.

Απαραίτητος ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ για την πεζοπορία
Σακίδιο, παγούρι με νερό(2 λίτρα), σνακ,
καλό θα ήταν σε αυτή την εκδήλωση να φορέσετε παπούτσια ποταμοδιασχισης ή γερα αθλητικά παπούτσια ,ΜΠΑΤΟΝ,ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ φούτερ η fleece,αντιανεμικό,γυαλιά ηλίου, καπέλο, αντιηλιακό, ατομικό φαρμακείο.
Το πούλμαν θα μας περιμένει στο σημείο που θα βγούμε απ’ το φαράγγι και θα ολοκληρώσουμε τη εκδρομή μας, οπότε αφήνουμε στο πούλμαν ότι δεν μας είναι απαραίτητο για την πεζοπορία
**να έχετε και μια δεύτερη αλλαξιά και δευτερά παπούτσια ,τα αφήνετε στο πουλμαν.

Κόστος συμμετοχής 19€