Νυχτερινή πεζοπορία στην Πάρνηθα!

Φεγγαράδα στην Πάρνηθα!

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου ;έχει οργανωθεί πεζοπορία  υπό το φως του φεγγαριού! Το βράδυ της Παρασκευής στις 21:05 πραγματοποιείται έκλειψη σελήνης στο 24ο19’ των Ιχθύων. Ο Ήλιος, η Σελήνη και ο Άρης σχηματίζουν το τετράγωνο, ενώ ο Άρης βρίσκεται σε όψη τριγώνου με τον Ουρανό.
Συντροφιά, λοιπόν, με το μαγευτικό φως αυτού του μοναδικού φεγγαριού, θα ξεκινήσει μια  απογευματο – βραδινή βόλτα στα υπέροχο τοπίο της Πάρνηθας!
Θα πρέπει να φοράτε παπούτσια κατάλληλα για το βουνό, σακίδια, νερό για την διαδρομή, φακούς ανά χείρας ή ανά κεφαλήν και είμαστε έτοιμοι!
Οι πεζοπόροι θα περάσουν μέσα από μονοπάτια που μπορούν να συμμετάσχουν αρχάριοι και παιδιά (8 ετών και άνω).

Η διαδρομή θα είναι κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το τελεφερίκ.
https://www.facebook.com/pages/τελεφερικ-παρνηθας/317035655012481
Ξεκινώντας πριν την δύση του ηλίου και επιστρέφοντας βράδυ, η διαδρομή θα είναι ήπια, με μικρές υψομετρικές διαφορές . Πάρτε, λοιπόν, την παρέα σας ή ακόμα και μόνοι σας και θα γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα. Ελάτε να αφουγκραστούμε τους ήχους του δάσους τη νύχτα με οδηγό το φεγγάρι!

Ώρα εκκίνησης 18:30!
Ξεκινάμε από το parking του τελεφερίκ, παίρνουμε τα βαγόνια του και ανεβαίνουμε στο Mont Parnes απ’ όπου θα ξεκινήσουμε την πορεία μας στις 7 το απόγευμα.

Εναλλακτικά, για όποιον/α το επιθυμεί, μπορεί να διανυκτερεύσει στο καταφύγιο. Για αυτούς που θέλουν να διανυκτερεύσουν υπάρχει προσφορά η οποία περιλαμβάνει: δείπνο, διαμονή και πρωινό καφέ με κόστος 15€!
Για την διαμονή σας απαιτείται να κάνετε κράτηση!
Το πρωί αναζωογονημένοι και ξεκούραστοι, θα ξεκινήσουμε στις 11.00 για μια όμορφη πεζοπορική βόλτα 2 ωρών με τελικό προορισμό το τελεφερίκ, το οποίο θα μας κατεβάσει στα οχήματά μας.

Αρχηγός: Γιώργος Παπάζογλου
Βαθμός Δυσκολίας: A
(Δηλαδή, εύκολη πεζοπορική διαδρομή, διάρκειας μέχρι 5 ωρών και μέχρι 300μ υψομετρική διαφορά. Μπορούν να συμμετάσχουν και αρχάριοι.)

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Άνετα παπούτσια για παπούτσια για περπάτημα στο βουνό, σακίδια πλάτης, αντιανεμικό, φαρμακείο και φακό!!! Να υπολογίζετε ότι στην Πάρνηθα η θερμοκρασία είναι 5-6 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη! Παρακαλούμε φροντίστε για την έγκαιρη προσέλευσή σας, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.