Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

«Ένας Αρχαίος Ελληνικός Υπολογιστής»

Ο Ομότιμος Καθηγητής Αστρονομίας Γιάννης Σειραδάκης, ιδρυτικό μέλος της διεθνούς ερευνητικής ομάδας και ένας εκ των πλέον ειδικών για αυτό το θέμα, παρουσιάζει αύριο Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα τις νεότερες αποκαλύψεις της διεθνούς έρευνας, για τον πιο διάσημο μηχανισμό της αρχαιότητας (http://bit.ly/Herakleidon-21-2-event). Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ομάδα Θαλής + Φίλοι στο πλαίσιο του εμπλουτισμού της έκθεσης «ΠΛΕΥΣΙΣ» με μια νέα ενότητα με τίτλο «Ένας Αρχαίος Ελληνικός Υπολογιστής» (http://bit.ly/2k7dCfF).

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων ήταν ο πρώτος (αναλογικός) υπολογιστής με τον οποίο υπολογίζονταν οι κινήσεις του Ήλιου και της Σελήνης, οι φάσεις της Σελήνης και προβλέπονταν οι ηλιακές ή σεληνιακές εκλείψεις.

«Είναι τόσο σημαντικός για τη γένεση και εξέλιξη της Τεχνολογίας όσο ο Παρθενώνας για την Αρχιτεκτονική», σημειώνει ο κ. Σειραδάκης. «Για το λόγο αυτό ο αστρονομικός αυτός μηχανισμός καθιστά επιτακτική την ανάγκη να γραφούν ξανά τα βιβλία για την ιστορία και την εξέλιξη της παγκόσμιας ιστορίας της Τεχνολογίας».

Μουσείο Ηρακλειδών, Απ. Παύλου 37, Θησείο
Είσοδος Ελεύθερη
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας