Πώς να γίνεις αμύγδαλο;

Ένα “Παιχνίδι της Μελαγχολίας”

Στο “Παιχνίδι της Μελαγχολίας” οι ήρωες αγαπούν τα παράθυρα. Τους αρέσει να ακουμπούν πάνω τους και να αγναντεύουν έξω, να χαζεύουν τη ζωή, να απλώνουν τα χέρια τους στη βροχή και να χαρίζουν σ’ αυτούς που τους κοιτάνε από κάτω ένα μοναδικό κάδρο που σίγουρα θα αποτελούσε έμπνευση για τον Ρέμπραντ ή τον Βερμέερ. Τα παράθυρα, που αποτελούν τη βάση αυτής της παράστασης – σκηνικής εγκατάστασης, βρέθηκαν όλα πλάι στα σκουπίδια ή μέσα στους μεγάλους κάδους για μπάζα της Αθήνας. Και κουβαλούν ένα μεγάλο παρελθόν και μια ιστορία που δυστυχώς ποτέ δεν θα μπορέσει να ειπωθεί. Μπορούν όμως τα ίδια να πουν την ιστορία αυτού του έργου.

Ένα έργο που μιλάει απευθείας στο σήμερα. Απενοχοποιεί κατά κάποιον τρόπο τη μελαγχολία προσδίδοντας της μια τρυφερή ευγένεια. Δείχνει τη δυσκολία ενός μελαγχολικού ατόμου, όπως η Τίλλη, να ενταχθεί στην κανονικότητα που προτείνεται από τη σημερινή κοινωνία. Προτείνει να σκεφτούμε μήπως η μελαγχολία είναι μια πιο ειλικρινής στάση του ανθρώπου απέναντι στη ίδια του τη φύση.
*Το σκηνικό της παράστασης παρουσιάζεται ως μόνιμη εικαστική εγκατάσταση στον χώρο του Bios τις στιγμές που η παράσταση δεν πραγματοποείται.

 

Μετάφραση – Προσαρμογή – Σκηνογραφία – Ερμηνεία: Κορίνα-Άννα Γκουγκουλή & Ιφιγένεια Καραμήτρου
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Ιόλη Ανδρεάδη
Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ
Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης

Bios
Διάρκεια παραστάσεων:  έως Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2017
Παραστάσεις: Δευτέρα έως Τετάρτη
Ώρα έναρξης: 20.15
Επιπλέον παραστάσεις: Σάββατο 23 Δεκεμβρίου και Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στις 19.00
Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο)