Το σώμα, η κίνηση, ο ήχος, η φωνή, η ενέργεια

Το βάθος στιγμών αυθεντικής ενσώματης σύνδεσης

Φωτίζοντας τα πρωτογενή στοιχεία στην performance: το σώμα, η κίνηση, ο ήχος, η φωνή, η ενέργεια. Ανοίγοντας νέους τρόπους σκέψης, αντίληψης, διάδρασης και δημιουργίας για χορευτές, ηθοποιούς, μουσικούς, σκηνοθέτες κ.α. Η ενσυναίσθηση ως κεντρική δεξιότητα και επιλογή συνδημιουργίας. Διήμερο εργαστήρι performance-σκηνικής σύνθεσης με τους Joe Tornabene και Θάλεια Δήτσα που θα οδηγήσει σε ανοιχτή παρουσίαση στο Kodo Stage στις 12 και 13 Νοεμβρίου.

Απευθύνεται σε καλλιτέχνες, σπουδαστές και δασκάλους των παραστατικών τεχνών (ηθοποιούς, χορευτές,μουσικούς, εικαστικούς, τραγουδιστές, σκηνοθέτες, χορογράφους) και σε ερασιτέχνες όλων των επιπέδων με αντίστοιχα ενδιαφέροντα. Απευθύνεται επίσης σε ανθρώπους που εργάζονται με ομάδες στο πλαίσιο της εμψύχωσης, ψυχοθεραπείας, προσωπικής ανάπτυξης, επικοινωνίας κ.α.


Στο εργαστήρι με επίκεντρο το σώμα και τη φωνή θα ενεργοποιήσουμε την ολότητα της παρουσίας των ανθρώπων. Θα καλλιεργήσουμε την αντίληψη-συνειδητότητα για το σώμα και την ενέργεια που φέρουν οι δράσεις μας στον χώρο.Θα ερευνήσουμε τρόπους αξιοποίησης της προσωπικής σφραγίδας των συμμετεχόντων στη δραματουργία μίας performance που θα σέβεται και θα αναδεικνύει την αυθεντικότητα. Θα ευαισθητοποιήσουμε την αντίληψη μας και θα αναπτύξουμε το κομμάτι της ενσυναίσθησης ως το κέντρο της δημιουργικής διαδικασίας.

Θα μοιραστούμε μία σειρά τεχνικών, ασκήσεων και προσεγγίσεων που βοηθούν τους performers να εμβαθύνουν στο δημιουργικό τους κομμάτι, να διευρύνουν τη γκάμα των ενεργειακών ποιοτήτων τους με τρόπο αυθεντικό και φυσικό, να απελευθερώσουν τη δημιουργική διαδικασία από νοητικά μπλοκαρίσματα και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον χειρισμό των μέσων τους, στην αυθεντικότητα και την παρουσία τους. Μέσα από τη φωνητική εξερεύνηση-απελευθέρωση, την εμπειρία των διαφορετικών σωματικών συστημάτων (βιωματική ανατομία), την αυθεντική ήχηση, ασκήσεις επαφής, ενότητα φωνητικής -κινητικής δράσης ελευθερώνουμε το δημιουργικό μας δυναμικό. Με ασκήσεις και scores σχετικά με τον χώρο, τον χρόνο, τη μνήμη, κατευθύνουμε τη δημιουργικότητα με γνήσιο και βαθειά προσωπικό τρόπο. Τέλος με παιχνίδια σχέσεων-ρόλων και δραματουργίας μετατρέπουμε την προσωπική δημιουργική φαντασία σε ομαδικό σκηνικό υλικό διατηρώντας την αυθεντικότητα της.

Σε κάθε φάση του σεμιναρίου ευαισθητοποιούμαστε σχετικά με το ενεργειακό αποτύπωμα των δράσεων στο χώρο, ίσως το πιο βασικό στοιχείο μίας σκηνικής σύνθεσης ή μίας ανθρώπινης επικοινωνίας. Τοποθετώντας την ενσυναίσθηση ως κεντρικό θέμα σε όλη τη διαδικασία μοιραζόμαστε τον πλούτο και το βάθος στιγμών αυθεντικής ενσώματης σύνδεσης.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας.